Hoe te rijden heb je een D2 Theorieboek nodig

Auto theorie in 1 dag

 

Als je wilt leren autorijden heb je een D2 theorieboek nodig. Het D2 boek is de basis van alle rij-eisen en wetten. Het bevat 70 meerkeuzevragen. Aan het eind van elke sectie zul je 70 vragen hebben schoongemaakt en afgerond. Het voordeel is dat je maar 1/3 van het boek hoeft te leren. Na elke vraag wordt u een paar minuten gevraagd om uw antwoord samen te vatten. Het huiswerk dat u hebt kan u weinig helpen aangezien de vragen en antwoorden niet gemarkeerd zijn. Misschien wilt u sommige vragen herhalen om zeker te zijn voordat u uw antwoorden opschrijft. Bedenk dat elke vraag meestal meerdere antwoorden heeft. Een ervan is bijvoorbeeld: “Als er een waarschuwingslampje op het dashboard gaat branden, hebt u dan gevaar gezien?” Slechts één antwoord is juist, als u Ja hebt geantwoord. Bij sommige vragen is slechts één antwoord nodig. Aan het eind van elk onderdeel wordt een poll gehouden. De winnaar is degene die het dichtst bij de stelling zit. U moet ten minste 5 van de 7 laatste vragen met ja beantwoorden. In de peiling wordt u gevraagd het juiste transmissiemodel, het juiste smeermiddel, het juiste autotype en -model, het juiste bouwjaar en de juiste kilometerstand te kiezen. De certificaten zijn 2 jaar geldig en op dit moment zijn er ongeveer 48.000 EVV’s in Nederland en Rod Holland, wat betekent dat het jongeren zijn. Rod Holland recycleert ook de auto van hun ouders. Er is een Rodeway-museum dat oldtimers laat zien en rondleidingen geeft. Voor details zie:http://www.rodeway.com.

Avondleven

Na 2 jaar, als je nog steeds rijdt, wil je misschien overstappen op een dieselmotor. Het Rodeway en E dying huis in de Oude zone is Rodeway’s “home away from home”. Het ligt binnen de emissiezone en dicht bij de stad Amager.

Amager is een klein stadje, met tussen de 300 en 1000 inwoners. 300 mensen werken in de steengroeve, maar de rest is thuis. 1870 mensen wonen in de XDO, dat is Rodeway’s extra speciaal. XDO is een opleidingsplaats voor elektriciens. Je kunt hier veel geld verdienen, want je hoeft geen groene auto te bezitten.

De groene auto optie

Als u erg gesteld bent op Rodeway of hun geld nodig heeft om uw medische rekeningen te betalen, dan is er een optie. U kunt in het Kelley Blue Book een oude auto van Rodeway Development Company kopen, momenteel voor 70 �ibles, met volledige onderhoudshistorie. Ze hebben 2 dieselmotoren, waarvan Postbus de bussen heeft ontworpen. De auto is en terminis, en het bedrijf produceert bussen en trolleys. De voertuigen hebben een dubbele wielbasis en zijn vierwiel aangedreven. De wielen hebben 4 peddels, en je kunt ze handmatig bedienen. De snelheid gaat van 0 tot 100 km/h in 20 seconden. Momenteel zijn ze niet het meest populair omdat ze moeilijk te vinden en duur zijn, maar ze zijn Rodeway’s leidende voet. Om ze te vinden, zoek naar VW dealers. Ze zijn moeilijker te vinden dan de Rodeways. Je kunt er ook een kopen op eBay. Ze gaan voor 3,60 Euro plus 2 verzekerd.

De auto

Rodeways zijn wat langere voertuigen dan de Smart en de Jetta. De cabine is hoog, zodat je over de kombuis kunt kijken. De lenzen en de grille zijn klassiek jaren ’70 mode. Het zicht vanuit de cabine is lang, zodat je over de auto en de laadruimte kunt kijken. Het stuurwiel staat in een schuine stand zodat het ergonomisch beter is. De ramen zijn verlicht zoals bij conventionele auto’s. De kofferbak is enorm. Hij heeft een bakje voor de bagage dat 5 liter is. De massa is 4 aluminium phaetonlegering van 1960 en is 1800 kg.

Misschien wilt u een onderbreking aan de zijkant van de auto voor die clubboom – of misschien een vak aan de passagierskant voor uw NFR-helm.

Wat dacht je van een zwarte kap? Het ziet er erg strak uit, maar het heeft aerodynamica problemen.

Algemeen

Ik heb echt genoten van deze auto. Het is een Probe. Hij is retro, maar op een goede manier – voor die tijd. Hij is erg comfortabel en misschien wel te comfortabel, want de bediening is even wennen.